I dag dyrker mange unge sport i deres fritid. Andre dyrker en hobby. De har nemmere ved at omgås andre mennesker, og derved begå sig i samfundet omkring dem.

Hvis de ikke går til noget i deres fritid, kan de blive asociale, og ikke får nye venner og bekendtskaber. De bliver ofte ensomme.

De vil nok have klassekammerater i skolen, men det er kun i skolen. Der er mange unge, der keder sig derhjemme, fordi de ikke har fået en venskabskreds.

Heldigvis er der mange, der går til noget i fritiden, og således får nye ideer i deres fritid.

Nogle bruger deres fritid på at gå i biografen for at se en film, og andre går til sport.

I dette nummer af TopNews bringer vi artikler, reportager om at være på toppen, selv om man har et handicap eller er i vanskeligheder.

Det er vigtigt at komme ud blandt andre og få et socialt liv.

9-Nov-2017

(Billede taget fra riss ekspeditionens Facebookside). Billedet er af de syv ekspeditions deltagere, og i den speciallavet kørestol sider Jakob Riss. 

At stå på toppen og se ud over bjergkæderne og se den smukke lysende sne fra toppen af Galdhøpiggen i Norge.

Af Freja - journalist

22 årige Jakob Riss fra Næstved, lider af uhelbredelig hjernesvind, og han har alligevel besteget Nordeuropas højeste bjerg. Top News har interviewet Arne Bangsgaard Mathiasen (ven af Jakob Riss).

Mount Everest

Det hele startede, da Jakob Riss gik på Egmont højskole, en særlig højskole, der er tilgængelig for mennesker med handicap. Her arbejdede Arne Bangsgaard Mathiasen for Jacob Riss.

En dag, vi sad i Jacobs handicapbus, snakkede vi om friluftsliv og handicap, og kom til at tænke på om man kunne bestige et bjerg som kørestolsbruger. Vi snakkede om store bjerge som Mount Everest, og om det kunne lade sig gøre, men hurtigt trængte vi på noget der maske var ledt mere realistisk, og der kom Galdhøpiggen i Norge ind i...

Please reload

Leder:

Unge på toppen af fritid

På toppen af Nordeuropas største bjerg

November 9, 2017

Varme bade på Island

November 8, 2017

’Your Name’ er den største japanske animation filmsucces siden ’Chihiro og heksene’

November 8, 2017

Ruds Vedby Garden På Stikkerne

November 8, 2017

På med bæltet.

November 8, 2017

1/2
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now